Društvo danes

Kulturno društvo 'Zora' Ravne je od leta 1991 znano po tredicionalni velikonočni zabavi, ki jo prirejamo na velikonočno nedeljo. Od leta 1999 je vsak predzadnji vikend v oktobru na sporedu Rad bi bil normalen festival. Prvo leto je bila to bolj privatna zabava, potem pa je festival vsako leto pridobival nove razsežnosti.

V letu 2003 so mladi gledališčniki skupaj z mentoricami (Janja Drole, Mateja Prezelj in Vesna Trpin) pripravili gledališko igro 'Kdo je Vidku napravil srajčico?' Udeležili so se območnega srečanja otroških gledaliških skupin, gostovali so še v Idriji, Novakih, Cerknem, dva nastopa pa so imeli v Ravnah. Leta 2005 se je dramska skupina predstavlja z igrico Piščanček Pik avtorja Marjana Mančka. Na območnem srečanju otroških gledaliških skupin, ki je bilo v Idriji, 23. marca 2005 so se kot najboljši uvrstili na regijsko srečanje v Tolminu s laterega pa so bili uvrščeni na državno srečanje otroških gledaliških skupin.

Na likovnem področju sta vsa zadnja leta aktivna Jaka Trpin in Branka Prezelj. Med glasbeniki pa zasedbi Not Yet in Vaška Subkultura.

Poleg tega v našem kulturnem domu velikokrat gostimo druga kulturna društva, ki se nam predstavijo s svojimi igrami.

 


Oblikovanje in izdelava:
MaKoStudioWebwhite